076-101 40 40  info@furulandet.se

Hästhälsa

Här på Furulandet är vi återförsäljare av Bemer Horse Set och AME Products – vitaminer och mineraler.

Bemer Horse Set

Bemer är ett tyskt företag som genom gedigen forskning tagit fram en behandling som bygger på fysikalisk vaskulär terapi. Denna terapi förbättrar mikrocirkulationen och främjar blodflödet i de minsta blodkärlen.

Mikrocirkulation är den del av blodbanan med de tunnaste kärlen som når ut till varje cell i kroppen. Där sker utbytet av syre och näring till cellerna och upptaget av koldioxid och slaggprodukter från cellerna.

Fysikalisk vaskulär terapi anses för närvarande vara en av de mest effektiva terapiformer som finns för att förebygga sjukdom och läkning. Behandlingen gör att kapaciteten i kroppens celler förbättras, vilket i sin tur bidrar till att lindra smärta och gynna kroppens egna självläkande krafter.

Patenterad behandlingsmetod.

För beställning eller mer information:

Film på häst som får behandling med Bemertäcke.

AME – Tillskott och mineraler

Vi säljer mineraler och vitaminer från AME Products. Vi har gett våra egna hästar Biopromin i flera år och kan verkligen gå i god för att hästarna mår bra av extra tillskott.

Mineralernas positiva effekter är:

  • Aktiverar syreupptaget
  • Bryter ned mjölksyran
  • Starkare skelett – leder – muskler – senor
  • Bättre hovkvalitet
  • Stimulerar matsmältningen
  • Mindre fodergallor
  • Snabbare återhämtning
  • Finare hårrem
  • Förbättrar hormonbalansen

I den naturliga basen med mineraler och spårämnen är det tillsatt essentiella aminosyror, vitaminer och örter i god balans för att främja ett optimalt upptag, ur såväl BIOPROMIN som det dagliga intaget av foder. Speciella örter är tillsatta för att främja magens och tarmens funktioner. Det är viktigt för syntetiseringen (bildandet av vitaminer i tarmen).

BIOPROMIN ger en god balans i blodet och i den inre sekretionen det vill säga, körtlar och organ stimuleras till en normal funktion. Det är särskilt viktigt för hjärta och lungor, för att förhindra överansträngning, underträning och tävling.

Beställ Biopromin genom att maila info@furulandet.se

5 kg kostar 620 kr och 12 kg 1060 kr.

Frakt tillkommer om man väljer att inte hämta här på gården.

Hästterapeut

Under hösten 2020 påbörjar Tiina en utbildning för att bli hästterapeut med inriktning på massage- och laserbehanding.

From 1 september erbjuder jag elevbehandlingar (massage). Varje behandling startar med en rörelsekontroll av hästen samt en Bemerbehandling med täcke och damasker. Jag utgår från Flen och tar 200 kr för behandling av en häst.

Läs mer om Bemer här ovanför.

 

Boka behandling genom att maila info@furulandet.se